Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Gasspakking av næringsmidler

Gasspakket mat gir mange fordeler:

 

  • Økt holdbarhet
  • Økt matvaresikkerhet 
  • Bedre kvalitet
  • Flere valgmuligheter
  • Gassopplæring gir tryggere bruk

Gassegenskaper

Mapcon® er vårt merkenavn på alle typer næringsmiddelgasser.

De mest vanlige gassene ved pakking i modifisert atmosfære er; karbondioksid (CO2), nitrogen (N2) og oksygen (O2).

  • Nitrogen og karbondioksid for varmebehandlede matvarer
  • Nitrogen og karbondioksid for rå matvarer
  • Karbondioksid og oksygen (gir farge) for rå matvarer

Klikk her og les mer om de vanligste pakkegassene

Klikk her og les mer om utstyr til gasspakking

Sporbarhet

Mapcon® gassene er sporbare og tilfredsstiller næringmiddelindustriens strenge krav til kvalitet, tilsetningsstoffer og merking. For å gjøre Mapcon® gassene enkle å kjenne igjen, leveres de alltid på grønne flasker. Fargen og merkingen på flaskeskulderen forteller deg det du trenger å vite om innholdet. 

Hvilken Mapcon® gass trenger du?

  • Blå skulder= Blandgass med oksygen
  • Svart skulder= Ren nitrogen
  • Hvit skulder= Ren oksygen
  • Grønn skulder= Blandgasser
  • Grå skulder= Ren kullsyre