Helium

KJØP HELIUMGASS ELLER FLYTENDE HELIUM (HE)

Helium er i høy grad et spesialprodukt. Det er kjemisk nøytralt, brenner ikke, har høy varmeledningsevne, lav molekylvekt og -størrelse og det laveste kjente kokepunktet.

Hos Yara Praxair leverer vi gass og flytende helium (He) i en rekke renhetsgrader opp til 99,9999 prosent. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du kontakte oss og vi vil fremstille en heliumblanding bestående av flere komponenter for å dekke virksomhetens unike behov.

KOMPRIMERT HELIUM RENHET SIKKERHETSDATABLAD
Helium 6.0 > 99,9999%  
Helium 5.5 > 99,9995%  
Helium 5.0 > 99,999%  
Helium 4.6 > 99,996%  
Flytende helium > 99,999% Helium. Bulk

Hos Yara Praxair utvikler vi de riktige kvalitetene til de riktige bruksområdene. Ring oss, og vi skal hjelpe deg med å få mest mulig ut av det flytende heliumet og helium-gassen.

BRUK AV HELIUMGASS OG FLYTENDE HELIUM ETTER BRANSJE

Bil og transportutstyr

Helium brukes til å teste kritiske bildeler som radiatorer, komponenter i klimaanlegg, drivstofftanker og drivverk for å sikre at de oppfyller kvalitetskrav. Det brukes også stadig oftere i kombinasjon med argon til å blåse opp kollisjonsputer.

Dykking

Helium brukes sammen med oksygen til dykking for å unngå dykkersyke, redusere pustemotstanden på dypt vann og forkorte dekompresjonstiden. Blandingen kalles Heliox. Denne blandingen gjør at dykkerne kan oppholde seg på større dyp i lengre tid. Heliumkonsentrasjonen økes ved dypere dykk, slik at dykkerne kan arbeide lenger uten å måtte foreta oppstigning.

Elektronikk

Helium spiller en vesentlig rolle i produksjonen av halvledere, LCD-paneler og fiberoptiske kabler. Gassens gode varmeledningsegenskaper kjøler ned produksjonslinjene slik at man kan øke produktiviteten, redusere produksjonsfeil og den fungerer også som en bæregass i produksjonsprosessen.

Helse og omsorg

Flytende helium brukes i MR-scannere for å oppnå lave temperaturer (-269 ºC) slik at magnetene blir superledende. MR-scannere brukes til å avbilde indre organer og vev med høy oppløselighet.

Sveising og metallbearbeiding

Heliums egenskaper ved høye temperaturer gjør gassen ideell til å sveise materialer med høye varmeledningsegenskaper som aluminium, rustfritt stål og magnesiumlegeringer. Helium blir også brukt i varmebehandling av metaller og over metallsmelter.

Laboratorier og on-line analysatorer

Helium er en vanlig bæregass for gasskromatografer. Dessuten inngår helium i mange kalibreringsgasser. Helium brukes også som testgass for lekkasjesøk.

Undersøk andre bransjer som bruker helium.

Laboratorier

HELIUM LEVERES KOMPRIMERT PÅ SYLINDRE OG FLYTENDE PÅ TRANSPORTABLE BEHOLDERE

Sylindere og beholdere med flytende helium

Vi tilbyr helium komprimert i mange ulike sylindere og flytende i beholdere på 100 liter og 400 liter.

Er du usikker på hva som passer for deg?

Yara Praxair er et stort selskap med stor rekkevidde og kan levere gasser til utvalgte formål – trygt, pålitelig og kostnadseffektivt. Ta kontakt, og vi hjelper deg med å finne det beste leveringsalternativet til din virksomhet.