Næringsmiddel

LEVERING AV INDUSTRIGASS TIL NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Holder maten friskere, lenger

Våre gasser gir produktet egenskaper som kundene våre trenger. Frossen, kjølt, sprø, frisk, musserende – alt er mulig med Praxairs gasser og applikasjonskompetanse. Vi arbeider med et bredt spekter av kunder for å forbedre deres produktivitet og avkastning, samtidig som vi øker matvarekvaliteten og holder fokus på matsikkerheten.

Vi utvikler nye innovative applikasjoner og teknologier, mens vi kontinuerlig forbedrer våre eksisterende systemer for å gjøre prosessen enda mer effektiv. Når du kjøper fra Praxair, får du vår totale systemtilnærming, slik at du får produkter som er optimalisert for driften og kontinuerlig støtte fra våre egne teknologer og ingeniører innen mat og drikke.

I Praxair hjelper vi deg med å levere mat og drikke av høy kvalitet rett til kundene dine slik at du kan dekke deres skiftende behov.

Se våre løsninger for kjøl og frys:

SnoWin Snøstasjon

SnoWin Even Chill

SnoWin Fryseskap

SnoWin Multibelt X9

SnoWin Spiralfryser

SnoWin Tunnelfrysere

SnoWin Kontinuerlig blander

SnoMix Prosesskjøling

Se hvordan vi jobber i relaterte bransjer.

INDUSTRIGASSER TIL NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Karbondioksid

Karbondioksid er et viktig kryogenisk middel til nedkjøling, avkjøling og frysing og beskytter smaken og konsistensen i matvarene ved å opprettholde riktig temperatur. Karbondioksid reduserer også behovet for konserveringsmidler i emballerte produkter, og er den essensielle ingrediensen som får det til å bruse i karboniserte drikker.

Nitrogen

Nitrogen er et viktig kryogenisk middel ved nedkjøling, avkjøling og frysing av matvare. På grunn av de ekstremt lave temperaturene er «dyppfrysing» i flytende nitrogen den raskeste kjente frysemetode for å produsere individuelt hurtigfryste matvarer. Nitrogen er også viktig for å redusere svinn, misfarging og dårlig smak mens det styrker emballasjen i detaljhandelen.

Oksygen

Oksygen brukes i akvakultur for å få høy produksjon av fisk og god fiskehelse. Yara Praxairs oksygen er også viktig for å gi økte nivåer av oppløst oksygen for å gi bedre lufting og aerobisk nedbryting i væskestrømmer fra avløpsvann med matrester.

INDUSTRIGASSER TIL NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Frysing og nedkjøling

Vi tilbyr en komplett produktserie av fryse- og kjøleutstyr og kan designe og bygge et tilpasset system for å møte dine spesifikke behov. Hos Praxair kan du regne med å få et system designet for å maksimere både ytelse og produksjon.

Kjøling av mel og deig

Optimal deigtemperatur er avgjørende for de fleste bakerier. Våre kjølesystemer for mel og deig gir presise, men likevel brukervennlige metoder for å oppnå ønsket temperatur.

Kjøttblanding

Varmen som genereres under blanding og maling øker bakterieveksten og fører til dårlig smak, redusert holdbarhet og svinn. Vår kryogeniske kjøttblandesystemer reduserer bakterieveksten og sikrer ensartet temperatur, slik at både holdbarhet og produktkvalitet øker.

CO2-snø

Kjøl matproduktene med CO2-snø. Våre CO2-systemer er en økonomisk og presis måte å fjerne varme på. Takket være mange snøapplikasjoner kan du bestemme den nøyaktige mengden, mønsteret og formen du trenger for å dekke kjølebehovet.

Modifisert atmosfærisk pakking (MAP)

Forleng holdbarheten på kjøtt, bakervarer og grønnsaker. Vi har over 200 spesialgassblandinger for matemballasje og kan bidra til at næringsmiddelindustri og pakkerier velger riktig alternativ til sine spesielle behov.

Karbonisering av drikker

Praxair leverer karbondioksid (kullsyre) som tilfredsstiller alle krav til renhet og som er godkjent som tilsetningsstoff til øl, brus og andre drikkevarer / næringsmidler.

Vi er leverandør av tankinstallasjoner og karbondioksid til de fleste norske bryggerier og andre drikkevareprodusenter. Gassen kan leveres med analysebevis.

Karbondioksid leveres også i sylindere på 3, 6, 10, 20 og 30 kg. til barer, restauranter, post-miksanlegg og andre som ønsker å tilsette drikkevarer kullsyre (karbonisere drikken).

Dyrking i drivhus

Økt vekst i drivhus kan oppnås med effektiv bruk av karbondioksid. Flytende CO2 fra Praxair byr på mange fordeler for dyrkere inkludert produktrenhet, mindre skade på avlingen, ingen varme- eller fuktighetsproduksjon, bedre kontroll over CO2-nivåene og fleksibilitet ved å tilføre CO2 i anlegget til enhver tid.

Fiskeoppdrett

Praxairs oksygen gjør at fiskeoppdrettere kan øke tankkapasiteten med forbedrede vekstrater og større fisketetthet. Våre systemer gir også gode resultater for fiskeoppdrett – sunnere dammer og større avkastning selv med akselerert vekst.

Etter innhøsting kan også tilstanden bedres med Praxairs oksygensystemer for lufting for å redusere det biologiske oksygenbehovet og karbondioksidsystemer for bufret pH-balanse.

Kontrollert atmosfærisk avliving (CAS)

Bedre produktkvalitet, som støtter god dyrebehandling og styrker arbeidsmiljøet, oppnås med Praxairs CAS-system for broilere og kalkuner.

Totalsystemtilnærming

Praxairs totale systemtilnærming fokuserer på å få systemet designet, installert, testet og raskt iverksatt for å dekke dine driftsbehov.

TJENESTER FOR MAT OG DRIKKE

I Praxair hjelper vi deg med å optimalisere alle trinn i prosessen. Fra å hjelpe deg med å installere, overvåke og håndtere gassforsyningen til å anbefale programmer slik at du kan nå det produktivitetsnivået og den produktkvaliteten du ønsker.