Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Tørrisrengjøring

Tørrisrengjøring er en rask, effektiv og skånsom rengjøringsmetode.

Tørrispellets er komprimert tørris på størrelse med riskorn. Ved blåsing med lufttrykk fungerer dette utmerket til rengjøringsformål. Tørrisrengjøring sørger for at overflater blir helt rene uten bruk av vann og kjemikalier.

Bruksområder for tørrisrengjøring?

  • Bakerier og andre næringsmiddelindustrier
  • Industrimaskiner
  • Industrilokaler
  • Produksjonsutstyr
  • Trykkerier
  • Murstein, gårdsplasser 
  • Elektriske komponenter

Bruksområdene er mange og varierte. Med tørris kan du skånsomt fjerne olje, fett, maling, sot, tyggis etc.

Mer skånsomt

Ved tørrisrengjøring blir ikke overflater skadet eller slipt. Tørrispellets har ikke direkte kontakt med overflaten. Også ømfintlige overflater kan derfor rengjøres uten problemer. Tørrisrengjøring er også et renere alternativ enn konvensjonelle metoder, da det ikke etterlater fukt eller kjemikalier. Tørrisrengjøring etterlater ikke annet avfall enn det avblåste materialet.

Reduserer tid og kostnader

Tørrisrengjøring er en enkel og hurtig måte å rengjøre på. Det kreves ingen tidkrevende demontering. Selv de minste hjørner og ujevne overflater blir rene. Etterbehandling av løsemiddel eller tørking faller bort ved bruk av tørrisrengjøring.

Hvordan rengjøre med tørris?

Cryopellets blir blåst mot overflaten med trykkluft. Tørrispellets har en temperatur på -78,5oC. Når pellets treffer overflaten som skal rengjøres, opptar den varme og sublimerer. Belegget nedkøles lokalt, blir sprøtt, og får sprekkdannelser da kulden får det til å krympe. Dermed begynner avfallet å løsne. Dette kalles termisk effekt.

Mekanisk effekt

Sprøhet og sprekkdannelser i bellegget som skal fjernes, gir mulighet for stadig tilførte pellets å trenge inn. Sublimering skjer momentant og det blir en volumøkning. Dette gir en eksplosjonseffekt som fører til en fullstendig fjerning av belegget som så blåses bort av trykkluften.

Lurer du på om dine lokaler, maskiner etc. kan rengjøres med tørris? Send oss en e-post og fortell oss hva du ønsker å rengjøre.

 

 

 

Tørrisrengjøring

Før:

Etter: