Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Rensing av drikkevann

Vi har komplette løsninger for bruk av karbondioksid og oksygen i drikkevann.

Vi leverer produkter og prosessløsninger som er med på å gi økt renseeffekt, reduserer korrosjon og stabiliserer vannet slik at den gode vannkvaliteten når frem til forbrukeren.

  • Vann som har for lavt oksygeninnhold blir tilsatt oksygen for å gi vannet en friskere smak.
  • Bruk av CO2 i drikkevann vil øke vannets bufferkapasitet, dvs. vannets motstand mot å bli påvirket av syre eller base.

Målet til vannverkene er å tilfredsstille gjeldende myndighetskrav til drikkevann. Det er også viktig å levere lik vannkvalitet til alle abonnenter uansett hvor på ledningsnettet de befinner seg.

Oksygen og CO2 gir god vannkvalitet

CO2 vil gi en mer stabil pH-verdi som vil være med på å bedre vannbehandlingen i tillegg til å redusere korrosjonen på ledningsnettet og gi en mer stabil vannkvalitet ut til forbrukerne.

Bruk av oksygen kan gi vannet en økt friskhet. Oksygen kan også brukes istedenfor luft til å produsere ozon. Ozon kan brukes til desinfeksjon eller i prosessen ozonering/biofiltrering.

Spesialgasser til analyser

Vi har også spesialgasser som kan brukes til analyser på laboratoriet for å verifisere at pålagte krav er oppnådd. Klikk her for å lese mer om våre spesialgasser. 

Send oss en e-post hvis du har spørsmål vedrørende rensing av drikkevann.