Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Oxysafe - oksygen med luktestoff

Er du opptatt av sikkerhet på arbeidsplassen?

Da bør Oxysafe være relevant for deg. Oxysafe er oksygen tilsatt et luktestoff. Gassen er utviklet for å forebygge uhell og ulykker. Ved å tilsette et stoff som lukter, vil det være mulig å oppdage utslipp eller lekkasjer.

Faren ved oksygen

Oksygen omtales ofte som den farligste gassen av alle. Faren oppstår når oksygeninnholdet i luft blir mer enn 21% - da øker faren for antenning av brennbare stoffer. Til og med materiale som ikke brenner i luft kan antennes ved forhøyet oksygenkonsentrasjon. Materialer som opptar og lagrer oksygen, for eksempel arbeidsklær, vil lett kunne antennes ved kontakt med gnister eller annen varmekilde. Det farligste er at oksygen er luktfritt og lekkasjer eller utslipp er vanskelig å oppdage.

Oxysafe finnes som:

  • 5 liter (Handy)
  • 10 liter (Handy)
  • 20 liter
  • 50 liter
  • flaskepakker (12 x 50 L.)

Les mer om våre 5 og 10 liters Handyflasker (eieflaske).

Oxysafe får du også på flasker med integrert regulator.

Oxysafe skal ikke brukes til plasmaskjæring

Yara Praxair anbefaler ikke Oxysafe til plasmaskjæring. Bruk av Oxysafe til dette formål vil medføre økt forbruk av slitasjedeler,
som f.eks. elektroder, og dermed påføre kundene en ekstra kostnad.
Vi har også erfart at bruk av Oxysafe til plasma vil gi noe dårligere snittkvalitet, og også noe lavere skjærehastighet. Yara Praxair vil derfor anbefale at man bruker oksygen 2.5 eller laseroksygen, avhengig av maskinteknologi.

Klikk her for din nærmeste gassforhandler